ADO stopt reeks FC Twente: 2-1

FC Twente weet weer hoe het voelt om te verliezen. De Enschedese club verloor vrijdag met 2-1 bij ADO Den Haag, na de afgelopen vijf duels allemaal te hebben gewonnen. De nederlaag van Twente was verdiend, want ADO was in vrijwel alle opzichten beter. Al na 85 seconden zorgde Thomas Kristensen voor 1-0. ADO raakte daarna twee keer de lat en één keer de paal, maar kwam na rust alsnog op 2-0 via een benutte strafschop van Timothy Derijck. Pas in het laatste kwart drong Twente aam. Zakaria El Azzouzi had al voor de 2-1 moeten zorgen, maar de spits stuitte op doelman Martin Hansen. Die was tien minuten voor tijd alsnog gepasseerd, door een volley van Hakim Ziyech. Daar bleef het bij voor FC Twente, waar deze week na een publicatie van een rapport over het wanbeleid bij de club bijna het hele bestuur aftrad. De ploeg zakt door de nederlaag naar plek dertien, ADO is twaalfde. (ANP)