Een mouwloze lammy

Tien jaar geleden kocht Diane von Furstenberg een lammy (een jas van schapenbont), die ook zonder mouwen te dragen is. Een chique jas van Christian Dior, ontworpen door de toenmalige creative director John Galliano, die buitengewoon praktisch is gebleken.

Von Furstenberg heeft een buitenverblijf in Connecticut, Cloudwalk, een voormalige boerderij met ruim 23 hectare grond eromheen, die ze zichzelf cadeau deed voor haar 27ste verjaardag. De plaats waar ze zich het meest thuis voelt, en waar ze begraven wil worden.

In de koude maanden draagt ze daar dagelijks haar lammy, meestal zonder de mouwen. „Een mouwloze lammy is het veelzijdigste en warmste kledingstuk waar je maar in kunt investeren”, zegt ze. „Zeker als hij neutraal van kleur is. Hij raakt nooit uit de mode, en je kunt ’m onder je jas dragen of, ideaal voor een herfstwandeling, over een coltrui.”