Een kleine tas en een grote armband

„Iedereen heeft een grote tas voor naar het werk en iets glimmends voor ’s avonds. Maar een kleine tas voor overdag wordt vaak over het hoofd gezien”, aldus Diane von Furstenberg, die de Mini Secret Agent van haar eigen lijn aanraadt: „Plaats genoeg voor de essentiële dingen, zonder zwaar te worden.”

Om haar pols draagt de ontwerper elke dag een oversized gouden schakelarmband die ze in 2005 ontwierp in samenwerking met de Braziliaanse juweliersketen H. Stern, die nog altijd juwelen onder haar naam verkoopt. Op de schakels staan soetra’ s (boeddhistische teksten) die ze gebruikt bij het mediteren.

„Een karakteristiek sieraad is een belangrijk onderdeel van de look van een vrouw en wordt je eigen amulet”, zegt Von Furstenberg. Ze koopt met regelmaat sieraden voor zichzelf, „zoals een ring, wanneer ik het uitmaakte met een man. Zo’n ring symboliseert het commitment met mezelf. Want de belangrijkste relatie die je in je leven hebt, is uiteindelijk toch die met jezelf.”