Facebook gaat meer afdragen

Facebook stopt met het wegsluizen van zijn advertentie-omzet van grote Britse zakelijke klanten naar Ierland. Dit betekent dat het socialenetwerkbedrijf miljoenen meer belasting gaat betalen in het Verenigd Koninkrijk. Facebook kreeg in oktober veel kritiek toen aan het licht kwam dat de onderneming over 2014 maar 4.327 pond (5.600 euro) belasting had afgedragen aan de Britse fiscus. De wijzigingen gaan per april in. De omzet uit kleinere Britse zakelijke klanten, waarbij het regelen van de advertenties online gaat, blijft Facebook wel in zijn internationale hoofdvestiging in Ierland in de boeken schrijven. Meerdere multinationals kwamen eerder onder vuur te liggen omdat ze te weinig belasting zouden betalen in Groot-Brittannië. Internetgigant Google heeft in januari daarom toegezegd alsnog 130 miljoen pond aan achterstallige belasting over te maken. (ANP)