DeLUXE werkplek

Diane von Furstenberg werkt op de bovenste verdieping van een voormalig koetshuis in het Meatpacking District in New York. Het kantoor zit pal naast haar appartement.

Foto Chantal Heijnen
Foto Chantal Heijnen

Foto’s

„Iedereen die een plekje in mijn hart heeft, is terug te vinden op deze muur en op de muur van de studio in mijn huis in Connecticut. De ingelijste foto rechts is van mijn dochter Tatiana, gefotografeerd door Richard Avedon. Daarnaast staat een foto van mijn moeder met mij.”

Potten

„Mijn bureau ligt vol met kleurstiften, tekenboeken, papier, dagboeken, verf. Ik maak zelf kaarten voor verjaardagen en andere speciale gelegenheden van mijn familieleden. De potten komen uit de hele wereld en waren allemaal cadeaus.”

Stoelen

„Het eerste wat je opvalt als je hier binnenkomt, zijn de stoelen. Ze zijn van Franz West.”

DVF Award

„Dit hart is het origineel van het beeldje dat de vrouwen krijgen die we onderscheiden met een DVF-award. Het is van Anh Duong, en gemaakt van metaal – dat symboliseert de kracht van vrouwen. Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die niet sterk is.”

Boos oog

„De beheerder van mijn gebouw gaf me dit glazen beeldje van een boos oog [op de foto is geheel rechts een deel te zien] als verjaardagscadeau. Ik ben dol op talismannen en mascottes. Ik heb een mandala die ik van de koning van Bhutan heb gekregen.”

Tapijt

„Dit is een DVF-tapijt, gemaakt in samenwerking met The Rug Company. Ik ben dol op panterprints. Ze zijn zo vrouwelijk en er zit zo veel beweging in.”