Warenhuis Haussmann in Amsterdam onzeker

De komst van luxewarenhuis Haussmann in Amsterdam is onzeker. Het bedrijf bekijkt welke andere opties er zijn voor het pand met 7.000 vierkante meter winkelruimte dat in aanbouw is op het Rokin. Het warenhuis, een initiatief van een Nederlandse groep ondernemers en investeerders, zou in februari 2017 openen.

Een woordvoerder ontkent dat het luxe warenhuis van de baan is, maar bevestigt dat medewerkers tijdelijk van het project zijn gehaald. Ontwikkelaar IVY Group bouwt vooralsnog door.

De heroriëntatie vloeit voort uit het vertrek vorige maand van Frans van der Kraan, medeoprichter en topman van Haussmann. „Van der Kraan is de man met visie als het gaat om conceptontwikkeling”, zegt de woordvoerder. „Het is nog te voorbarig om te zeggen dat het niet doorgaat, maar er liggen meerdere mogelijkheden op tafel om invulling te geven aan het pand. Welke opties dat zijn, kunnen we nog niet zeggen.” Het vertrek van Van der Kraan vorige maand riep veel vragen op, vooral omdat het bedrijf geen opvolger had klaarstaan.

Haussmann kondigde vorig jaar mei aan met een luxe warenhuis te komen aan het Rokin, tussen het pand van NRC Media en het nog te bouwen Britse warenhuis Marks & Spencer’s, en vlakbij De Bijenkorf. Het wil zich onderscheiden met chique merken en „een hoge standaard van service en expertise”.