Financiële cijfers zijn niet overtuigend, maar Fortuna Sittard mag seizoen afmaken

Fortuna Sittard heeft de licentiecommissie van de KNVB niet kunnen overtuigen dat de financiële situatie voldoende zekerheid biedt om betaald voetbal te kunnen blijven spelen. De Limburgse club mag het seizoen wel afmaken. De licentiecommissie kwam tot die conclusie na het bestuderen van de jaarcijfers 2014/‘15, prognosecijfers 2015/‘16 en halfjaarcijfers 2015/‘16, die Fortuna dinsdag inleverde. Gevolg hiervan is dat er een traject wordt gestart waarin wordt bekeken of de club haar proflicentie ook na 1 juli 2016 kan behouden. De huidige financiële situatie en het voortbestaan van de club zijn onderdeel van dit traject. Fortuna had het financieel jaarverslag over vorig seizoen en de prognose al op 1 december moeten overleggen, maar bleef in gebreke. Het bestuur kreeg tot viermaal toe uitstel. De licentiecommissie heeft de cijfers nu beoordeeld en vindt dat ze niet voldoen aan het licentiereglement. De begroting bleek niet sluitend. De Limburgers probeerden nog in allerijl 900.000 euro bijeen te krijgen om het tekort voor dit seizoen te dekken, maar slaagden daar niet op tijd in. Even was er sprake dat Nol Hendriks, de zakenman die veel in Roda JC heeft geïnvesteerd, de club te hulp zou schieten, maar van zijn aangeboden lening is geen gebruik gemaakt. Fortuna raakte vorige maand in acute geldnood en kon niet aan alle salarisverplichtingen voldoen. (ANP)