Veel animo voor actie studenten in de trein

Meer dan 15.000 studenten hebben tot dusver op Facebook laten weten dat ze de ludieke actie: ‘NK trein rijden tijdens de spits’ steunen. Die wordt op 8 maart gehouden. Het is de bedoeling met zoveel mogelijk studenten in de trein te gaan zitten tijdens de drukste uren. Met de actie protesteren de studenten tegen het plan van de NS studenten buiten de spits te laten reizen door de collegetijden aan te passen. De actie op Facebook is donderdag van start gegaan. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) steunt de actie. „Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS”, zegt voorzitter Linda de Nie. NS-topman Roger van Boxtel liet deze week weten dat universiteiten en hogescholen hun collegetijden willen aanpassen om de drukte in de spits te verminderen. (ANP)