Luxe warenhuis Haussmann in Amsterdam lijkt voortijdig te sneuvelen

De opening van het luxe warenhuis Haussmann in Amsterdam is onzeker. Het bedrijf bekijkt momenteel op welke manier invulling gegeven kan worden aan het pand dat momenteel in aanbouw is op het Rokin, zegt een woordvoerder. Het warenhuis zou in februari volgend jaar de deuren moeten openen. De woordvoerder ontkent dat de komst van een luxe warenhuis van de baan is, maar bevestigt dat medewerkers die het warenhuis moesten realiseren tijdelijk van het project zijn gehaald. De heroriëntatie vloeit volgens de voorlichter voort uit het vertrek vorige maand van topman Frans van der Kraan van Haussmann.

„Van der Kraan is de man met visie als het gaat om conceptontwikkeling”, zegt hij. „Het is nog te voorbarig om te zeggen dat het niet doorgaat, maar er liggen meerdere mogelijkheden op tafel om invulling te geven aan het pand. Welke opties dat zijn, kunnen we momenteel nog niet zeggen.”

Het vertrek van Van der Kraan vorige maand riep vele vraagtekens op, vooral omdat het bedrijf geen opvolger had klaarstaan.

Haussmann, een initiatief van een groep Nederlandse ondernemers en investeerders, kondigde vorig jaar mei aan met een luxe warenhuis te komen aan het Rokin, op de plek van het gesloopte Fortispand. Het bedrijf wil zich onderscheiden met luxemerken en het bieden van „een hoge standaard van service en expertise”. (NRC)