Lichaam zakenman Koen Everink aangetroffen in villa

De politie meldt dat Everink door een misdrijf om het leven is gekomen. De zakenman werd vier jaar geleden zwaar mishandeld door kickbokser Badr Hari.

Zakenman Koen Everink vorig jaar bij de behandeling van de zaak tegen kickbokser Badr Hari die hem zwaar mishandelde in 2012.
Zakenman Koen Everink vorig jaar bij de behandeling van de zaak tegen kickbokser Badr Hari die hem zwaar mishandelde in 2012. Foto Rein van Zanen/ANP

De politie heeft vrijdagochtend het dode lichaam van zakenman Koen Everink aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Dat heeft zijn advocaat Alexander de Swart bevestigd aan persbureau ANP; de politie zelf doet geen uitspraken over de identiteit van de man. De politie meldt wel dat de man is omgekomen door een misdrijf.

Momenteel wordt er sporenonderzoek verricht. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Het lichaam werd rond kwart voor negen in de ochtend gevonden in de woning aan de Hoflaan. Direct daarop is de politie een onderzoek gestart, zo stelt de woordvoerder. Daarbij is onder meer een auto in beslag genomen en zijn gesprekken gevoerd met mogelijke betrokkenen.

Lees ook ons gesprek met Everink een jaar na de mishandeling in de Amsterdam Arena: ‘Koen is niet kapot’
Twitter avatar YelleTieleman Yelle Tieleman De auto van Everink wordt nu door de politie meegenomen voor technisch onderzoek - https://t.co/01BjiLgXXg

Badr Hari

Everink was de man achter de succesvolle reisorganisatie Eliza Was Here. Hij kwam in het nieuws toen hij in 2012 zwaargewond raakte na mishandeling bij het dance-evenement Sensation in de Amsterdam Arena. Daarvoor werden kickbokser Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. veroordeeld. Zij zouden de ondernemer meerdere keren geschopt en geslagen hebben. Daarbij werd onder meer een been van Everink verbrijzeld.

Hari werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De kickbokser heeft deze straf nog niet uitgezeten omdat hij in afwachting van een beroep bij de Hoge Raad in Marokko verblijft. Ook moest hij van de rechtbank 37.000 euro schadevergoeding aan Everink betalen in verband met het blijvende letsel dat de zakenman overhield aan de mishandeling.