Kijken: Douwe Bob met ‘Slow Down’ naar het Songfestival

#teamDouwe heeft ervoor gekozen de presentatie van het nummer alleen via sociale media de wereld in te sturen.

Screenshot uit de videoclip van 'Slow Down'.

De titel van het nummer waarmee Douwe Bob (23) Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival is Slow Down. Dat maakte hij vrijdag via de livestreaming-app Periscope bekend.

Douwe Bob noemt Slow Down een “protestnummer” tegen zichzelf, tegen de snelheid waarmee hij in Amsterdam leeft en de druk altijd iets te moeten. Hij schreef het nummer met Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra in Portugal, Spanje en Zweden, waar hij wél de juiste rust kon vinden.

Beluister Slow Down:

#teamDouwe heeft ervoor gekozen de presentatie van het nummer via sociale media de wereld in te sturen. Naast Periscope was de presentatie ook op Snapchat, Instagram, Twitter en Facebook te volgen.


Vorig jaar liet Trijntje Oosterhuis haar nummer voor het eerst horen op NPO Radio 2, in het programma Gouden Uren. Met Walk Along haalde ze de finale niet. Ilse de Lange en Waylon maakten als The Common Linnets hun countrynummer Calm After The Storm bekend in De Wereld Draait Door. Zij werden tweede.

Eerste kandidaat

In september maakte Douwe Bob in De Wereld Draait Door bekend dat hij Nederland ging vertegenwoordigen. Nederland is het eerste land dat zijn kandidaat bekend maakt. De 61e editie van het Eurovisie Songfestival is op 10 mei in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De finale is op zaterdag 14 mei. De nummers die door andere landen al bekend zijn gemaakt staan op het YouTube-kanaal van het ESF zelf.

Douwe Bob won in 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Daarna bracht hij twee albums uit, Born in a storm (2013) en Pass it on (2015). Op dat laatste album stond ook het nummer Can’t Slow Down.

Bekijk het optreden van Trijntje Oosterhuis terug:

En van The Common Linnets: