Jongetje (11) slaat hole-in-one voor ogen van Tiger Woods

Het zal je gebeuren: met knikkende knietjes naar de baan en dan de bal in één keer het putje in slaan.

Een beeld uit het filmpje op Youtube.

Het zal je gebeuren als jonge golfer: uitgenodigd worden door Tiger Woods om een balletje te komen slaan. Met knikkende knietjes begeef je je naar de golfbaan en leg je de bal voorzichtig op de tee. Nog even zet je je voeten goed neer en dan haal je uit. Een hole-in-one!

Het overkwam de elfjarige Taylor Crozier uit het Amerikaanse Corpus Christie (Texas) woensdag. Samen met een handvol andere jonge golfers kreeg hij een uitnodiging voor de opening van The Playground, een golfbaan voor kinderen die Woods ontwierp. Taylor was de allereerste die er mocht slaan, en voor de ogen van de golflegende mikt hij de bal het putje in.

Gemiddelde golfer heeft drie slagen nodig

Woods, die in zijn loopbaan tot dusver veertien toptoernooien won, kan het aanvankelijk nauwelijks geloven. “Houden jullie me nu voor de gek”, roept de 40-jarige Amerikaan hardop nadat Crozier zijn golfclub terug in de tas heeft gestoken. “De eerste slag op deze baan en hij gaat er meteen in.”

De hole waarop Taylor de bal in één keer het putje in slaat is een par-3. Dat wil zeggen dat een gemiddelde jonge golfer drie slagen nodig heeft om de bal te putten. De door Woods ontworpen Playground in Houston bestaat uit tien van dit soort holes.

    • Joost Pijpker