Brons voor baanwielrenster Ligtlee op 500 meter

Anastasia Vojnova verdedigde met succes haar vorig jaar veroverde titel.

Ligtlee fietst naar het brons op de 500 meter. AFP / Adrian Dennis

Elis Ligtlee heeft vrijdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Londen brons gepakt op de 500 meter tijdrit. De 21-jarige kwam tot een tijd van 33,760 seconden. De Russische Anastasia Vojnova eindigde net als vorig jaar als eerste, met een tijd van 32,959.

Lee Wai Sze uit Hongkong won met een tijd van 33,736 zilver. De Nederlandse langebaanschaatsster en baanwielrenner Laurine van Riessen zesde, ze klokte 34,065.

In 2011 maakte Ligtlee de overstap van BMX naar baanwielrennen. Ze is regerend Europees kampioene op de onderdelen keirin en sprint.

In januari ging ze nog hard onderuit tijdens de zesdaagse van Rotterdam. Ze raakte daarbij ook haar Britse collega Victoria Williamson. De schade viel voor Ligtlee relatief mee: een hersenschudding, gekneusd jukbeen en een beurse heup. Williamson brak haar heup, een aantal ribben en ruggenwervels.

Dit brons was de vierde medaille voor Nederland na drie zilveren voor de teamsprinters (mannen), Theo Bos (km tijdrit) en Kirsten Wild (scratch), meldt ANP.

    • Liza van Lonkhuyzen