Zwemleraar verdacht van stiekeme foto’s

Een 22-jarige zwemleraar wordt ervan verdacht stiekem foto’s te hebben genomen van leerlingen bij zwem- en polovereniging De Zeeuwse Kust in Vlissingen. Dat heeft Omroep Zeeland woensdag gemeld. In januari deed een vader van een meisje bij de politie aangifte dat iemand zijn dochter zou hebben gefotografeerd in een kleedhokje in het Vrijburgbad. Het onderzoek leidde naar de zwemleraar. Bij een huiszoeking werden zijn computer en telefoon in beslag genomen. In het stadhuis van Vlissingen is woensdagavond een bijeenkomst gehouden voor de ouders van de leden van De Zeeuwse Kust. De avond werd door ongeveer vijftig mensen bezocht. Ook politie, Openbaar Ministerie en bestuur van de zwemclub waren aanwezig. De trainer is geschorst, maar niet aangehouden. (NRC)