Kijken: waar ging House of Cards ook alweer over?

Vanaf vrijdag kun je het vierde seizoen van House of Cards op Netflix bekijken.

Acteur Kevin Spacey speelt in House of Cards de rol van politicus Frank Underwood. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Verstokte House of Cards-fans hebben er meer dan een jaar op moeten wachten, maar hun geduld wordt eindelijk beloond: het vierde seizoen van de hitserie is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Vergeten waar de Netflix-serie over ging? In iets meer dan drie minuten frissen de mensen van het YouTube-kanaal Too Long Didn’t Watch - onderdeel van nieuwswebsite Mashable - op humoristische wijze je geheugen op (spoiler alert):

De makers van de video weten fijntjes enkele discussiepunten over de serie te benoemen. Want speelt hoofdrolspeler Kevin Spacey in de rol van Francis “Frank” Underwood een totaal fictieve machtswellusteling en sociopaat, of probeert de serie wel degelijk iets over het werkelijke politieke steekspel in Washington D.C. te zeggen? Nu Underwood in de serie presidentskandidaat is, liggen fictie en werkelijkheid in deze tijd van Amerikaanse voorverkiezingen dichter bij elkaar dan ooit.

Voor de fans is het in elk geval fijn te weten dat Netflix het vijfde seizoen van House of Cards inmiddels heeft besteld. Dat belooft weer een seizoen vol achterkamertjes, machtspolitiek en andere praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen.

    • Etienne Verschuren