OM: brandbom naar moskee was terreurdaad

De man die zaterdagnacht door de politie is opgepakt omdat hij een molotovcocktail naar een moskee in Enschede gooide, wordt verdacht van poging tot brandstichting met terroristisch oogmerk. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag gemeld. Justitie ziet dat terroristische oogmerk omdat de 33-jarige man een deel van de bevolking angst probeerde aan te jagen. Wegens de ernst van het feit, gevaar voor herhaling en het lopende onderzoek heeft de rechter-commissaris woensdag besloten de man veertien dagen langer vast te houden. Het incident met de brandbom had zaterdagavond plaats, op een moment dat er nog mensen in het gebouw waren. Een medewerker van de moskee kon de brand blussen. Het OM wil niets kwijt over de achtergrond en overtuigingen van de verdachte. (NRC)