Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Aandeelhouders naar Ondernemingskamer vanwege ‘te voorzichtig’ Delta Loyd

Grootaandeelhouder Highfields Capital stapt naar de Ondernemingskamer omdat het bestuur van Delta Loyd ‘te voorzichtig’ zou zijn. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

De verzekeraar wil het kapitaal verhogen met een claimemissie van €650 mln, en Highfields vindt dat ‘onnodig’ en ‘niet in het belang van de vennootschap of de aandeelhouders’. Volgens topman Hans van der Noordaa zet een ‘nee’ tegen de emissie de stabiliteit van Delta Loyd op het spel.

Nieuwe website vindt betrouwbare vakmannen in de Randstad

Een goede en betrouwbare klusjes man vinden via internet is sinds kort in de Randstad zo geregeld. De Amsterdammer Arthur van Leeuwen begon Zoofy, een website die belooft dat er in 95% van de gevallen binnen twee minuten een geschikte vakman gevonden is. Dat schrijft RTLZ.

Het probleem bij het zoeken naar bijvoorbeeld een loodgieter op internet is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een tussenpersoon, waardoor klanten vaak veel meer geld kwijt zijn voor reparaties. En met een beetje pech komt er na het gebruiken van zo’n ‘leadpartij’ helemaal niemand opdagen en blijft de klant met een lekkende kraan zitten.

Via Zoofy heeft de klant direct contact met de vakman. Op de site staan honderden cv-monteurs, loodgieters en slotenmakers, die door de drie oprichters allemaal persoonlijk gescreend zijn. De Leeuw:

“We screenen en spreken iedereen, daar gaat veel energie in zitten van ons. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt, maar het is een succes, het is leuk.”

Zoofy verdient geld door commissie die over de gedane klus berekend wordt.

‘Contantloos betalen vergroot risico op diefstal niet’

De Consumentenbond kwam begin vorige maand met een filmpje, waarin beweerd werd dat criminelen in een handomdraai duizenden euros van een bankpas in iemand’s portemonnee of broekzak kunnen skimmen. De Volkskrant deed een rondvraag langs banken en fraudeinstanties en concludeert dat het allemaal wel meevalt.

Volgens de Betaalvereniging Nederland - een instantie ter bevordering van onlinebetalingsverkeer - zijn in Nederland zulke gevallen van diefstal nog niet voorgekomen.

Ook is een apparaat nodig om geld van bankpassen af te kunnen halen. Deze machines zijn alleen te verkrijgen met een registratie bij de Kamer van Koophandel en het apparaat moet gekoppeld zijn aan een bankrekening. Misbruik van het apparaat is daarom zo te achterhalen. Zo’n apparaat moet bovendien op maximaal vijf centimeter afstand van een bankpas gehouden worden om geld af te kunnen schrijven en mag het bankpasje niet in de buurt zitten van andere passen met chips, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart.