Urenlang hooghartig gefilosofeer en eindeloze gevechten

Zin om de realiteit te ontvluchten? Volg vrijbuiter Zidane die een prinses ontvoert, kruip in de huid van een robot of ga duelleren.

Als je – net als ondergetekende – ondanks een liefde voor uitgebreide role-playing-games – nooit echt Final Fantasy in het hart hebt kunnen sluiten dan moet je deze game links laten liggen. Final Fantasy IX verscheen in 2000 voor het eerst op de Playstation. Met tekenfilmachtige graphics was het, na de wat realistischer vormgegeven delen zeven en acht, een terugkeer naar de wortels van de oude spelconsoles uit de jaren negentig. Het verhaal in dit gigantische spel (meer dan vier GB) volgt vrijbuiter Zidane die een prinses ontvoert en pardoes belandt in een mythische en uiteraard fantasierijke strijd. Het uitgebreide spelsysteem is grotendeels hetzelfde gebleven, maar is toch uiterst toegankelijk op een mobiel apparaat. Dat is een groot compliment waard voor ontwikkelaar Square Enix. De graphics van Final Fantasy IX zijn ook flink opgepoetst waardoor het spel eruitziet als een moderne topgame. Er hangt wel een fors prijskaartje aan Final Fantasy IX: 16,99 euro. Een fikse investering, maar als je van urenlang hooghartig gefilosofeer en eindeloze strategische gevechten houdt dan is dat het zeker waard.