Slapstickachtig vliegt je tegenstander door de lucht

Duelleren is een kunst. Een dodelijke maar hoffelijke manier om gedaan onrecht weer recht te breien. Ontwikkelaar Greenlight transformeert dit ouderwetse ruziemaken met het minimalistische DEUL naar een moderne sport. Het spel is eenvoudig: je moet je tegenstanders neerschieten of ontwapenen voordat zij dat doen bij jou. Met slapstickachtige animaties vliegen de karakters als gewonde lappenpoppen door de lucht of zakken ze als een pudding in elkaar. Je mikt en schiet door op het desgewenste lichaamsdeel te tikken met je vinger. Doe dat wel nadat je tegenstander aanstalten heeft gemaakt om te bewegen, want anders blokkeert je wapen en ben je zelf de pineut. DEUL biedt ook andere spelmodi dan doorsnee duelleren. Zo kun je in het geheel overbodige ‘Ragdoll Fight’ vechten door personages tegen elkaar aan te gooien. Daarnaast kunnen schietvaardigheden aangescherpt worden door op flessen te oefenen. DEUL is een vermakelijke game, maar het lijkt alsof het spel nog niet af is. Behalve een maandelijks toernooi waarin de best presterende speler een prijs kan winnen, zijn er nauwelijks prikkels om het spel langer dan een kwartiertje te spelen.