Ontsnap uit het lab van de snode uitvinder die je heeft gebouwd

Chel-Z is een hoog energetische kloon van Megaman. Net zoals in deze platformer uit de jaren tachtig stuur je een mensachtige robot langs gevaarlijke obstakels zoals gaten, laserstralen en vijanden. Maar in plaats van het bestrijden van andere robots is je doel in dit spel om uit het laboratorium te ontsnappen van de snode uitvinder die je heeft gebouwd. En deze Dr. Boss laat je niet zomaar gaan. Niet alleen zijn hulpjes, maar ook hijzelf zit jou constant op de hielen. De opbouw van Chel-Z garandeert dat je het niet snel naast je neerlegt. Je begint het spel met alleen een vierpuntdruktoets om te bewegen. Gaandeweg verzamel je functionaliteiten om te springen of om wapens te kunnen gebruiken – een handige grijphaak bijvoorbeeld. De in 8 bit vormgegeven levels zijn heuse doolhoven en daardoor uiterst uitdagend. Naast Megaman doet Chel-Z door de grote snelheid van spelen en door het uitgebreide speelveld denken aan klassiekers als Metroid en Bionic Commando. Voor een gratis spel springt de ontwikkelaar redelijk zuinig om met advertenties. Chel-Z is dan ook een dikke aanrader.