Kunst markt

Wat foto ‘David Beckham, Toledo, Spain, 2004’ door de Amerikaanse fotografe Annie Leibowitz. Archival pigment print, 77,5×59,7 cm, nummer 4 van een editie van 25. Op 10 maart te koop op de veiling ‘David Beckham: The Man’ bij Phillips in Londen. Online catalogus: phillips.com

Bijzonderheid aangeboden op een benefietveiling met 49 foto’s en kunstwerken over de 40-jarige Britse oud-voetballer David Beckham. De opbrengst gaat naar twee stichtingen: 7: The David Beckham UNICEF Fund en de Positive View Foundation. Alle kunst op de veiling is gedoneerd door de kunstenaars.

Goede koop?Alex Daniels van de Reflex Gallery in Amsterdam: „Met deze print is het drie in één. Je koopt een werk van bekende kunstenaar. Het is een foto van een beroemdheid. En, drie: je steunt een goed doel. Een leuke collectable, kortom. Op voorwaarde natuurlijk dat je van David Beckham houdt. Haha.”