Irak wordt geteisterd door terreuraanslagen

Vier zelfmoordterroristen hebben een aanslag gepleegd bij een hoofdkwartier van het Iraakse leger in de westelijke stad Haditha. Daarbij zijn een generaal en zeven andere officieren omgekomen. De aanslag is opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS), die recent weer erg actief is. Maandag vielen zeker veertig doden bij een explosie tijdens een begrafenis die werd bijgewoond door commandanten van shi’itische milities in de stad Muqdadiya. En zondag kwamen zeventig mensen om bij een aanslag op een markt in een shi’itische wijk in Bagdad. Het zijn de dodelijkste aanslagen van Islamitische Staat in maanden in deze regio. Sommige Iraakse commandanten wijten dit aan het feit dat Iraakse troepen te veel verspreid zijn over het land na recente veroveringen op Islamitische Staat. (AP)