Als je me echt zou kennen… RTL 4, 21.30-22.30u.

©

Het programma Als je me echt zou kennen… is een nieuwe versie van Over de streep, dat vier seizoenen bij de KRO te zien was met Arie Boomsma. Ging het in dat programma over pestgedrag onder jongeren, hier staan volwassenen centraal. Jessica Villerius bracht het oorspronkelijke format naar Nederland en is ook producent van deze versie. Tijdens een workshopdag (of Challenge Day, een Amerikaanse methode om respect te stimuleren en vooroordelen te bestrijden) komen mensen samen om opdrachten te doen en hun emoties en te bespreken. Per aflevering staat er een specifieke groep centraal, zoals leraren, voetbalteams, daklozen en ex-verslaafden. Dat gaat er, net als bij Over de streep, soms intens aan toe („Ik ben boos!”).

Actrice Angela Schijf ( Flikken Maastricht) neemt de rol van Boomsma over. Het is haar eerste grote presentatieklus. Bij de talkshow van Humberto Tan vertelde ze erover: „Het is geen hulptelevisie, maar we houden mensen wel een spiegel voor. Ik heb wel het gevoel dat ik meewerkte aan iets dat er toe doet.” Schijf gaat langs bij sommige deelnemers om te praten over hun problemen.