Ideaal voor in de file

Natuurlijk luister je podcasts als je veel met productiviteit bezig bent. Productiviteitsgoeroe Merlin Mann maakt sinds 2011 samen met podcastgoeroe Dan Benjamin de uitzending Back To Work. Tot nu toe zijn er 260 afleveringen van.

De drukke Mann babbelt graag een flink eind de ruimte in. Dat maakt het prettige vulling als je de tijd hebt – in de file bijvoorbeeld. Het is alsof de heren bij je op de achterbank zitten te kletsen. Wanneer je sprekers zoekt die snel hun punt maken, dan zit je verkeerd bij deze podcast en moet je hopen dat de radio iets zinnigs te bieden heeft. Het blijft een gevaar bij een podcast waar de makers zelf hun tijdslimiet vaststellen, in dit geval vaak tussen anderhalf en twee uur. Mann probeert geregeld grappig uit de hoek te komen, met vooral veel meligheid. Maar goed, wat de twee te zeggen hebben over werk, productiviteit, omgaan met collega’s, mail, bazen en creativiteit is weer wel de moeite waard. Het zijn nuchtere heren die ballonnen vol gebakken lucht maar wat graag doorprikken. Nuttig dus.

    • Alex van der Hulst