Felle discussie over Trump en de Ku Klux Klan

Donald Trump liet deze week na om resoluut afstand te nemen van de extreem-rechtse Ku Klux Klan. Een heikel punt, wat voor een verhit debat zorgde op CNN.

Screenshot CNN

Bij CNN kwam het dinsdagnacht (lokale tijd) tot een gepassioneerd debat tussen twee analisten over Donald Trumps geflirt met Amerikaans extreem-rechts. Trump liet eerder deze week na om in een tv-interview resoluut afstand te nemen van de steunbetuiging van voormalig Ku Klux Klan-leider David Duke. Dat is voor veel Amerikanen problematisch, omdat de Ku Klux Klan in het verleden actief was in het lynchen van zwarte Amerikanen.

Analist Van Jones sprak hier Trump-aanhanger Jeffrey Lord op aan. Het werd een verhitte discussie, waarin Jones (rechts op beeld) Lord toebeet dat het ook hem schade doet zolang hij Trump hierin blijft verdedigen.

“Jij hebt Donald Trump altijd gesteund en voor hem ingestaan terwijl niemand anders dat wilde - en daar de goedkeuring van heel veel mensen mee gewonnen. Maar zolang je dit niet erkent dat hij die vraag zonder enige passie beantwoordde, doe je jezelf tekort.”