FC Utrecht doorbreekt bekersprookje amateurs VVSB

Het bleef lang 0-0, maar uiteindelijk lopen de Utrechters uit naar een ruime 3-0 zege.

FC Utrecht-aanvaller Ruud Boymans neemt het VVSB-doel onder vuur.
FC Utrecht-aanvaller Ruud Boymans neemt het VVSB-doel onder vuur. Foto: ANP

FC Utrecht heeft de bekerdroom van amateurclub VVSB woensdag verstoord. De eredivisieclub versloeg de topklasser in de halve eindstrijd met 3-0 en staat op 24 april in de finale van het KNVB-bekertoernooi.

Lees ook het wedstrijdverslag van onze redacteur Steven Verseput: Nieuwe stunt VVSB blijft uit

De zege kostte de ploeg van Erik ten Hag wel flink wat energie. Bijna vijf kwartier lang knokten de Utrechters in de eigen Galgenwaard tegen de stugge verdediging van de bekersensatie uit Noordwijkerhout. Met enig geluk dwong FC Utrecht de openingstreffer af. Een schot van Mark van der Maarel werd van richting veranderd door de onfortuinlijke VVSB-verdediger Peet van der Slot. Het verzet van de bezoekers was gebroken en Sébastien Haller kreeg vlug erna een vrije kans om alle spanning uit de wedstrijd te halen. Patrick Joosten maakte in blessuretijd de derde Utrechtse treffer. (ANP)