Een winterjas met ingebouwde sjaal

Als je een softwareprogrammeur een winterjas laat ontwerpen, krijg je een winterjas met extreem veel zakken: eentje voor een tablet, eentje voor je telefoon, eentje voor een chip zodat je ’m altijd kunt tracken, een zak voor je zonnebril, nog een voor je portemonnee en eentje voor je muts. En o ja, met ingebouwde sjaal en handschoenen, zodat je die nooit kunt vergeten mee te nemen. Dat is hoe de winterjas ‘Smart Parka’ van North Aware eruit ziet. De Canadese programmeur Jamil Khan bedacht de jas omdat hij gefrustreerd raakte: volgens hem ging de mode niet mee met de hoeveelheid technologie en spullen die een mens dagelijks meesjouwt. De jas is inmiddels zo populair op Kickstarter dat er binnen twee dagen al voldoende geld was opgehaald om de jas in productie te nemen. Hij komt in een paar modellen (zowel mannen al vrouw) en met echt bont of nepbont. Als je ’m nu bestelt, komt-ie in augustus binnen.