Dit zijn de best bezochte films van afgelopen week

‘Zootropolis’, ‘Deadpool’ en ‘The Revenant’ zijn de films die de afgelopen week het meest werden bezocht. Lees hier de NRC-recensies terug.

  De best bezochte films van Nederland

 1. Zootropolis

  Ook dieren hebben vooroordelen, blijkt uit Zootropolis: maatschappijkritiek in Disneyverpakking. Grote vragen over discriminatie, natuur en cultuur zitten geestig in de plot en de vormgeving verweven.

 2. Deadpool

  Een superheld zoals die zich niet eerder had vertoond: panseksueel, geschift, onsterfelijk. Hak zijn hoofd eraf en er groeit een nieuw aan. Deadpool, bewapend met samoeraizwaarden, is de hofnar van striphuis Marvel.

 3. The Revenant

  Na Birdman slaat Alejandro G. Iñárritu een dubbelslag met deze visueel overweldigende survival- annex wraakwestern, waarin pelsjager Hugh Glass na een aanval door een grizzlybeer voor dood wordt achtergelaten.

  De beste recent uitgekomen films volgens NRC

 1. Spotlight

  Ingetogen en scherpzinnig drama over het onderzoek dat dagblad The Boston Globe deed naar grootschalig kindermisbruik door katholieke priesters in hun stad. Terechte Oscars voor beste film en beste scenario.

 2. The Revenant

  Visueel overweldigend spektakel, door ster Leonardo DiCaprio trots omschreven als een „een arthousefilm met het budget van een blockbuster”. Verdiende Oscars voor DiCaprio, regisseur Iñárritu en cameraman Lubezki.

 3. Anomalisa

  Michael, succesvol auteur van boeken over klantenservice, beleeft in een hotel een romance met muurbloempje Lisa. Banaal verhaaltje, briljant gebruik van poppen, gefilmd in zogeheten stop-motiontechniek..

  • Miriam Vieveen