Als een tornado door je mailbox

We zijn fan van de reeks managementboeken die je in maximaal zestig minuten kunt lezen. Altijd beter dan vijf uur besteden aan een vage businesstheorie die uiteindelijk toch niet de moeite waard blijkt. Zelfs al valt het tegen, dan neemt deze 60-minutenreeks in ieder geval geen hap uit je dag. En dan is het helemaal fijn als zo’n boek tijdwinst oplevert, zoals deze editie, bestemd voor eenieder die gebukt gaat onder een overvolle inbox. Arjan Broere, die ook al Lifehacking voor Dummies schreef, geeft cursussen hoe je mail verwerkt volgens de Getting Things Done-methode van David Allen. Dat houdt in dat alle inkomende mail direct wordt gesorteerd of beantwoord, taken worden vastgemaakt aan de takenlijst, agenda-items aan de agenda en wat overbodig is gaat naar de prullenbak. Broere onthult de snelkoppelingen voor Gmail en Outlook zodat je als een tornado door je inbox kunt stomen. Wie een dwangneurotische cc’er is, of kent, moet dit boekje zeker lezen voor de mailetiquette. Pas op als je graag moppert over je mailbox, na het lezen van dit boek verlies je namelijk ieder recht op klagen.