Osama bin Laden liet erfenis van 29 mln dollar na ‘voor jihad’

Osama bin Laden liet bij zijn dood een persoonlijk fortuin van 29 miljoen dollar (26,7 miljoen euro) na. Dit blijkt uit zijn testament, dat de Amerikaanse autoriteiten dinsdag vrijgaven. Tijdens de aanval op het huis van Bin Laden in het Pakistaanse Abbotabad vonden Amerikaanse commando’s een hele trits documenten van de Al-Qaeda-leider. Bin Laden draagt zijn familie op „mijn testament” te respecteren en het geld te spenderen aan „de jihad, in het belang van Allah”. Hij stelt dat het vermogen in Soedan is, maar het is niet duidelijk in welke vorm: contanten of bezittingen. Ook is niet duidelijk of het geld uiteindelijk bij zijn erfgenamen is terechtgekomen. Bin Laden woonde in de jaren negentig vijf jaar in Soedan als gast van de Soedanese regering. (BBC)