Aangifte tegen zwemleraar Vlissingen om stiekeme foto’s

Het politieonderzoek dat na een aangifte werd ingesteld leidde tot de zwemleraar. Foto: Koen van Weel / ANP

Een 22-jarige zwemleraar wordt ervan verdacht stiekem foto’s te hebben genomen van leerlingen. Dat gebeurde bij Zwem- en Polovereniging De Zeeuwse Kust in Vlissingen, meldt Omroep Zeeland woensdag.

Op 13 januari van dit jaar werd voor het eerst aangifte gedaan in de zaak, toen een vader van een meisje meldde dat iemand zijn dochter zou hebben gefotografeerd terwijl zij zich stond om te kleden in een kleedhokje in het zwembad in het Vrijburgbad. Het politieonderzoek dat hierop werd ingesteld leidde naar de zwemleraar. Bij een huiszoeking werden zijn computer en telefoon in beslag genomen.

Besloten bijeenkomst

In het stadhuis van Vlissingen is woensdagavond een besloten bijeenkomst gehouden voor de ouders van de leden van De Zeeuwse Kust. De avond werd door ongeveer vijftig mensen bezocht. Ook de politie, het Openbaar Ministerie en het bestuur van de zwemclub waren bij de avond aanwezig.

De zwemtrainer is door het bestuur van de vereniging geschorst. Het onderzoek naar de man loopt nog.

    • Etienne Verschuren