18 doden bij busongeluk in Oman

Een van de passagiers verliest bij het ongeluk drie familieleden.

Bij het ongeluk in Oman was een bus, een trailer en een auto betrokken. Foto politie Oman/ AFP

Bij een busongeluk in Oman zijn achttien doden gevallen, zestien passagiers raakten gewond. Het ongeluk, waarbij ook een trailer en auto betrokken waren, vond dinsdag plaats op een rotonde in centraal-Oman waar toegangswegen uit verschillende districten samenkomen. Zo meldt Times of Oman.

Onder de slachtoffers zijn zes mensen uit Oman, vier uit Saoedi-Arabië, twee Pakistanen en één Jemeniet. Van de andere vijf slachtoffers is de nationaliteit nog niet bekend. Een van de gewonde passagiers komt uit China, zo maakte de politie uit Oman bekend.

Overlevende verliest drie familieleden

De bus was onderweg van Salahah in het zuidwesten van Oman naar Dubai en vervoerde in totaal zesentwintig passagiers. Een van de overlevenden heeft bij het ongeluk haar drie broers verloren, zo vertelt ze aan Times of Oman.

Een hulpverlener laat weten dat het ongeluk zeer heftig was; het meest traumatische wat hij ooit heeft gezien. Hij had niet verwacht om nog overlevenden aan te treffen. In Oman, in het zuidoosten van het Arabisch Schiereiland, komen dit soort grote ongelukken niet vaak voor.

Het ongeluk vond plaats in Ibri in Oman.

    • Huib de Zeeuw