Stones geven openluchtconcert in Havana

Het concert vindt enkele dagen na het historische bezoek van president Obama plaats.

Het sportcomplex Ciudad Deportiva de la Habana dat op 25 maart toneel is voor een concert van de Rolling Stones.
Het sportcomplex Ciudad Deportiva de la Habana dat op 25 maart toneel is voor een concert van de Rolling Stones. Foto Enrique de la Osa / Reuters

De Rolling Stones geven een gratis openluchtconcert in de Cubaanse hoofdstad Havana. De band is bezig met een grote tour door Latijns Amerika en treedt op in stadions in onder meer Brazilië en Mexico. Volgens de band is het Cubaanse concert mogelijk gemaakt door het Curaçaose goede doel Fundashon Bon Intenshon, dat actief is op het gebied van onder meer onderwijs, sport en cultuur.

Op 25 maart doet de band Ciudad Deportiva de la Habana aan. Het is daarmee niet alleen het eerste openluchtconcert van een Britse rockband ooit, het is ook het eerste optreden van de Stones in de Caraïben.

Volgens de Stones wordt al maanden gewerkt aan de voorbereidingen voor de show, die enkele dagen na het eerste bezoek van een Amerikaanse president aan het land in bijna negentig jaar zal plaatsvinden. Het concert krijgt de titel Concert for Amity, of “concert voor de vriendschap”.

Kaartjes voor de Stones-tour in Latijns Amerika zijn bepaald niet gratis. Fans moeten vele tientallen of zelfs honderden euro’s neerleggen om de oude rockhelden te zien optreden.