Canada vangt 25.000 Syriërs op zoals beloofd

Canada heeft zijn doel bereikt om voor één maart 25.000 Syrische vluchtelingen op te nemen. Dat heeft minister van Immigratie John McCallum gisteren bekend gemaakt. In november lanceerde de in oktober 2015 aangetreden linkse regering van Justin Trudeau een plan om voor het eind van het jaar 25.000 Syriërs te huisvesten, meer dan buurland de VS, die er 10.000 opnemen. Later was McCallum genoodzaakt de deadline twee maanden vooruit te schuiven. De nieuwe Canadese regering brak door de beslissing radicaal met het beleid van de vorige regering van Stephen Harper, die geen vluchtelingen wilde opnemen. Canada selecteert de vluchtelingen zelf in Libanon en Turkije. Het land wil voor het eind van 2016 tussen de 35.000 en 50.000 Syrische vluchtelingen hebben opgenomen. (Reuters)