‘Premier ontving meer dan een miljard dollar’

De Maleisische premier Najib Razak is dinsdag verder in verlegenheid geraakt door onthullingen van de Amerikaanse Wall Street Journal dat er nog honderden miljoenen dollars meer op zijn particuliere bankrekening zijn gestort dan was aangenomen. Al bekend was dat de Saoedische koninklijke familie hem 681 miljoen dollar had gegeven. Het grootste deel van dit geld zegt Najib inmiddels te hebben teruggezonden. De WSJ, die zich baseert op diverse bronnen, meldt echter dat er in totaal ruim een miljard dollar op Najibs rekening is overgemaakt. Najib wilde vanmorgen geen commentaar geven. De gerespecteerde ex-premier Mahathir Mohammad (90) zei maandag dat hij zijn lidmaatschap van de door Najib geleide UMNO-partij opzegt. Hij wenst niet met corruptie in verband te worden gebracht. (Reuters)