Honderden Brazilianen vluchten voor overstromingen

Op maandag viel 96 procent van de regen die voor de hele maand was voorspeld.

Mensen schuilen onder hun paraplu's voor de hevige regen en wind die Rio de Janeiro al dagen teisteren.
Mensen schuilen onder hun paraplu's voor de hevige regen en wind die Rio de Janeiro al dagen teisteren. Foto Christophe Simon / AFP

Honderden Brazilianen hebben hun huizen moeten ontvluchten nadat zware regenval voor overstromingen had gezorgd. Dat meldt persbureau AP dinsdag. Het noodweer vond plaats in de stad Marica in deelstaat Rio de Janeiro.

Brandweerlieden, gemeenteteams en vrijwilligers zetten boten, trucks en tractors in om burgers uit hun huizen te redden. De regenval in Rio was in februari het hevigst in 18 jaar tijd. Maar liefst 96 procent van de regen die voor de hele maand was voorspeld viel op maandag alleen.

Meer regen komende dagen

Marica ligt aan de Atlantische Oceaan, net ten oosten van de metropool Rio de Janeiro. Laatstgenoemde stad en de gelijknamige deelstaat blijven de komende dagen in een verhoogde staat van paraatheid. Voor de rest van de week is nog meer regen voorspeld.