Opinie

De Thuiskok: Salade van avocado en zoete aardappel

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Deze salade is een voorgerecht waarbij de zoete aardappelen mooi combineren met het zoute kruid lamsoor. Dat is een zeegroente die dankzij de kustgebieden waarin het groeit een ziltige smaak heeft. In Nederland komt lamsoor vooral voor in Zeeland. Het is gewoon verkrijgbaar bij de (grotere) supermarkten.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Prik de zoete aardappelen rondom in met een vork, leg ze op een bakplaat en pof ze 30-50 minuten in de oven, of tot je er makkelijk een satéprikker in kunt steken. Laat afkoelen, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in ronde plakjes. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout(vlokken). Verdeel de zoete aardappel en de plakken avocado over een schaal. Maak de venkel aan met een beetje dressing en verdeel over de aardappelen en avocado. Schep vervolgens de walnoten en augurk erover. Druppel er nog meer dressing over. Vermeng in een kom de lamsoor met dille en peterselie. Maak lichtjes aan met wat dressing en verdeel over de salade. Rasp de kaas erboven en serveer direct.