Chaos aan grens van Macedonië

Foto Louisa Gouliamaki/AFP
Foto Louisa Gouliamaki/AFP

Honderden migranten bestormden gisteren de Macedonische grens bij een migrantenkamp in de buurt van het Griekse Idomeni. Gefrustreerde migranten gebruikten een zelfgemaakte stormram om het grenshek open te beuken. Toen dat lukte, schoot de Macedonische oproerpolitie traangas in de menigte. Dat leidde tot chaotische taferelen. Zo’n zevenduizend migranten, vooral Syrische en Iraakse vluchtelingen, zitten al dagen vast aan de Griekse zijde van de grens. Een trein met 450 vluchtelingen is volgens de Macedonische autoriteiten gisteren wel vertrokken vanaf de grens met Griekenland richting Servië. Volgens de Griekse autoriteiten zitten er ondertussen 22.000 migranten vast in het land, terwijl er nog dagelijks mensen vanuit Turkije op de Griekse eilanden arriveren.