14 jaar cel en tbs geëist voor moord op kinderen

Volgens haar advocaten had de vrouw agressieproblemen vanwege haar gebruik van het antidepressivum paroxetine.

Foto: Lex van Lieshout / ANP

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een Apeldoornse vrouw die wordt verdacht van moord op haar twee kinderen. Dat meldt persbureau ANP.

Twitter avatar OM_OostNL OM Oost-Nederland Officier van justitie eist in strafzaak dubbele kindermoord een gevangenisstraf van 14 jaar en TBS met dwangverpleging

De 36-jarige vrouw wordt verdacht van de moord op zoontje van acht en haar dochtertje van zes. In oktober 2013 zou ze beide kinderen de keel hebben doorgesneden, zo zegt het OM. Het meisje had wonden op haar vingers, wat er mogelijk op duidt dat ze zich heeft verzet. Na het doden van de kinderen nam de vrouw een overdosis van het antidepressivum paroxetine en verwondde ze zichzelf.

Volgens haar advocaten zou de agressie van de vrouw te maken hebben gehad met haar gebruik van antidepressiva. De officier van justitie meent echter dat dit verband nog nooit is aangetoond. In 2014 schreef rechtspsycholoog Harald Merkelbach een column in NRC over het al eventuele verband tussen misdrijven en het gebruik van antidepressiva.

Lees de column van Merkelbach: Riskante pil of jaloezie?