Clinton wint ruim in South Carolina, Trump retweet uitspraak Mussolini

Hillary Clinton won zaterdag de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat South Carolina van Bernie Sanders. Ze kreeg bijna 75 procent van de stemmen. Vooral onder Afro-Amerikanen scoorde Clinton erg goed. De Republikeinen stemden dit weekend niet. Maar hun koploper Donald Trump zorgde zondag voor rumoer door in een val te trappen die de satirische website Gawker had uitgezet: hij twitterde een door Gawker geposte uitspraak van de Italiaanse fascistische dictator Benito Mussolini door: „Het is beter één dag als een leeuw te leven dan 100 jaar als een schaap.” Later reageerde Trump op tv: „Wat maakt het uit? Het trok de aandacht, toch?” Trump nam in een gesprek met CNN evenmin afstand van de steunbetuiging die van David Duke, leider van de Ku Klux Klan hem vrijdag gaf. Trump zei dat hij niet genoeg van Duke wist. (NRC)