Teeuwen op Lowlands: ‘Grootste cabaretshow ooit’

Hans Teeuwen treedt op in de Alpha: een festivaltent met plek voor 20.000 toeschouwers.

Hans Teeuwen stond met 'Spiksplinter' in de Heineken Music Hall. De Alpha is drie keer zo groot.
Hans Teeuwen stond met 'Spiksplinter' in de Heineken Music Hall. De Alpha is drie keer zo groot. Foto Ferdy Damman / ANP

Hans Teeuwen gaat met zijn voorstelling Echte Rancune naar Lowlands. De cabaretier treedt op in de Alpha - de grootste tent van het festival. Met een verwacht publiek van zo’n 20.000 mensen is het volgens Lowlands de grootste Nederlandse cabaretshow ooit.

Met Echte Rancune maakt Teeuwen na vijf jaar afwezigheid zijn cabaretrentree. De veertig voorstellingen die tot nu toe in de voorverkoop zijn gegaan, werden allemaal in korte tijd vrijwel uitverkocht.

Echte Rancune belooft Teeuwen “in ouderwetse vorm” te zijn, zegt de festivalorganisatie:

“Een set boordevol karaktermoord op belangrijke koppen boven het maaiveld en openhartige een-op-eengesprekken over Teeuwens eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving.”

Comedy is een vast onderdeel van het programma van Lowlands, maar wordt normaal in een veel kleinere tent geprogrammeerd. Het festival wordt van 19 tot en met 21 augustus gehouden op het Walibi-terrein in Biddinghuizen.