Nedcar-eigenaar VDL verwacht recordomzet van drie miljard

In de eerste weken van dit jaar deed VDL het beter dan vorig jaar. Het concern verwacht dat die trend aanhoudt.

Mini's voor de fabriek van VDL Nedcar in het Limburgse Born.
Mini's voor de fabriek van VDL Nedcar in het Limburgse Born. Foto Lex van Lieshout / ANP

Auto- en bussenbouwer VDL Groep verwacht dit jaar een recordomzet van rond de drie miljard euro. Alleen al in de eerste weken van het jaar deed het bedrijf uit Eindhoven het ruimschoots beter dan een jaar eerder, zo meldde VDL maandag. Het concern verwacht dat die trend de rest van het jaar doorzet.

Tot en met week acht boekte VDL een omzet van 407 miljoen euro, bijna eenderde meer dan vorig jaar. Ook de portefeuille met nog af te ronden opdrachten groeide flink. In 2015 kwam het bedrijf van de familie Van der Leegte over het gehele jaar uit op een omzet van krap 2,7 miljard euro.

Meer omzet en winst

De inkomsten van VDL kwamen daarmee 5,6 procent hoger uit dan in 2014, zo meldde de fabrikant van onder meer bussen en auto-onderdelen maandag in de jaarcijfers. De toename is overigens vooral te danken aan twee overnames die het bedrijf vorig jaar deed. De winst VDL steeg ook, met bijna een kwart naar 125 miljoen euro.

Naast bussen bouwt VDL sinds eind 2014 ook auto’s. Dat gebeurt in de Nedcar-fabriek in Born, die in 2012 door VDL van de ondergang werd gered. In de Limburgse fabriek worden Mini’s in elkaar gezet, in opdracht van het Duitse BMW.