Mogelijk plastic in snijworst van 9 supermarkten

Het betreft snijworst van Jan Linders, MCD, Hoogvliet, Attent, COOP, Spar, PLUS, Vomar en Deen.

Vleesafdeling van de Vomar, een van de supermarkten waar mogelijk plastic in de snijworst terecht is gekomen.
Vleesafdeling van de Vomar, een van de supermarkten waar mogelijk plastic in de snijworst terecht is gekomen. Foto Toussaint Kluiters / ANP

Door een productiefout kan in snijworst van Jan Linders, MCD, Hoogvliet, Attent, COOP, Spar, PLUS, Vomar en Deen plastic zitten. De supermarkten raden klanten aan de worst niet te eten, melden de bedrijven.

Eerder werd al bekend dat in de snijworst van Jan Linders mogelijk deeltjes plastic verzeild geraakt konden zijn. Nu blijkt echter dat bij zeker acht andere supermarkten een soortgelijk probleem kan zijn ontstaan.

De bedrijven adviseren klanten om terug te komen naar de supermarkt. Zij kunnen hun aankoopbedrag terugkrijgen. Bij sommige supermarkten wordt ook cervelaatworst teruggeroepen.

Mars

Vorige week besloot snoepfabrikant Mars tot een grootschalige terugroepactie nadat in een reep in Duitsland plastic was aangetroffen. In maar liefst 55 landen worden repen van Mars, Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix teruggeroepen.