‘I don’t let me go too much’

Foto’s Oli Scarff/AFP

Manchester United won zondag met 3-2 van Arsenal en mag weer hoop koesteren op een plek in de topvier, die recht geeft op een Champions-Leagueticket. Maar daar ging het na afloop amper over. United-trainer Louis van Gaal vond tijdens de wedstrijd dat een Arsenal-speler een schwalbe maakte en illustreerde dat door zichzelf langs de lijn te laten vallen. Na afloop zei hij tegen Sky Sports in zijn kenmerkende Engels: „It’s emotion. I don’t let me go too much, not every match. But today my emotion was a little bit too high.” Hij maakte excuses aan de arbitrage.

Ster van de wedstrijd was de 18-jarige Marcus Rashford. De spits maakte twee goals en gaf bij de derde de assist. Bij United debuteerde de Nederlander Timothy Fosu-Mensah (18), afkomstig uit de jeugd van Ajax.

Arsenal zag door de nederlaag de achterstand op Leicester oplopen tot vijf punten. De koploper won van Norwich City met 1-0 door een goal van Leonardo Ulloa. Coach Guus Hiddink bleef ongeslagen met Chelsea, door een 2-1 zege bij Southampton. (NRC)