Dode bij aanrijding spoorwegovergang Utrecht

Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Utrecht Overvecht en Hilversum gestremd geweest. Net na het middaguur zijn de eerste treinen weer gaan rijden.

Een sprinter van een soortgelijk type als die betrokken was bij het ongeluk.
Een sprinter van een soortgelijk type als die betrokken was bij het ongeluk. Foto: Olaf Kraak/ANP

Bij een botsing tussen een trein en een auto op een spoorwegovergang in Utrecht is een persoon om het leven gekomen. Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Utrecht Overvecht en Hilversum gestremd geweest. Net na het middaguur zijn de eerste treinen weer gaan rijden.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht #Utrecht #Bastionweg, 1 persoon overleden bij aanrijding auto/trein. Hulpverlening nog tp.
Twitter avatar rtvutrecht RTV Utrecht UPDATE: Dode bij ongeluk op spoor Utrecht. Verder zijn er geen gewonden, meldt politie https://t.co/fzeDzna6NE https://t.co/D82Z9KbfiL

Het ongeluk gebeurd omstreeks 9.30 uur. De auto zou tientallen meters zijn meegesleept. Een woordvoerder van de politie heeft aan RTV Utrecht laten weten dat er verder geen gewonden zijn gevallen. Wat precies de oorzaak is, is nog niet duidelijk.

De auto is van het spoor gehaald, waardoor de eerste treinen rond 12.30 uur weer zijn gaan rijden. De NS verwachtte in eerste instantie dat de verstoring rond 14.00 uur verholpen zou zijn.

De locatie van de aanrijding: