Dixons definitief verder als webwinkel

De ongeveer dertig winkels die in oktober een doorstart maakten na een faillissement, gaan nu alsnog dicht.

Foto ANP

Dixons gaat definitief verder als webwinkel. De ongeveer dertig winkels die in oktober een doorstart maakten na een faillissement, gaan nu alsnog dicht. Dat bevestigt een woordvoerder van de eigenaar van Dixons maandag. Een minderheid van die fysieke Dixons-filialen gaat verder onder een andere naam, namelijk die van Phone House, iCentre of MyCom. Dat zijn allemaal ketens van Relevant Holdings.

Hoeveel van de winkels een andere naam op de gevel krijgen, wordt volgens de woordvoerder van Relevant binnen een maand duidelijk. Momenteel bezit de holding zo’n 300 winkels in Nederland. iCentre, MyCom en Dixons werden in oktober overgenomen van het failliete BAS Group. De verwachting is dat de meeste van de honderdvijftig medewerkers van de elektronicazaak terecht kunnen in een van de andere ketens.

Dixons is het zoveelste bedrijf in de detailhandel dat de afgelopen jaren in de problemen kwam. Onder meer Perry Sport, Aktiesport, Etam, Schoenenreus, Halfords, Free Record Shop en de Harense Smid gingen eerder al failliet. De lage prijzen van BCC en Media Markt waren voor Dixons moeilijk om tegenop te concurreren.

“Gaandeweg de hardloopwedstrijd is gebleken dat Dixons meer toekomstperspectief heeft als onlineretailer”, aldus de woordvoerder. Eerder in februari kondigde voormalig concurrent Paradigit dezelfde stap aan. Het ging failliet in de nasleep van V&D en gaat voortaan verder als webwinkel.