Curry rijgt records aaneen

Stephen Curry
Stephen Curry Foto Sue Ogrocki/AP

Er stond in de verlenging nog 0,6 seconden op de schotklok toen Stephen Curry zaterdagavond de wedstrijd tegen Oklahoma besliste. De sterspeler van de Golden State Warriors bepaalde de eindstand op 121-118. Er waren voor de ploeg uit Californië verschillende redenen voor een feestje. Een uur voordat de overwinning binnen was, plaatsten de Warriors zich voor de play-offs, doordat in een Texaans onderonsje Houston van San Antonio verloor. De laatste keer dat een ploeg in de NBA al in februari zeker was van de play-offs, dateerde van het seizoen 1987-1988. Zaterdag maakte Curry 46 punten, onder meer door twaalf driepunters; alleen Kobe Bryant (in 2003 voor de LA Lakers) en Donyell Marshall (2005, voor de Toronto Raptors) gingen hem voor. Curry besliste het duel hoogstpersoonlijk met een rake worp vanaf zo'n tien meter in de slotseconde. Het was driepunter nummer 288 van het seizoen waarmee hij zijn eigen record (286) scherper stelde. (NRC)