Hiddinks Chelsea wint van Koemans Southampton, benauwde zege Leicester

Van alle titelkandidaten in Engeland is Leicester City de enige die niet meedoet in andere competities. Tottenham is nog actief in de Europa League, Arsenal en Manchester City spelen in de Champions League. Ideaal voor Leicester zou je zeggen, maar volgens manager Ranieri is het ook een nadeel. Na de benauwde zege op Norwich City (1-0, doelpunt in de blessuretijd) zei hij tegen de BBC: „We hadden twee weken niet gespeeld. Ik was bang dat we ons ritme en onze spirit kwijt waren geraakt na zo’n lange pauze.”

Leicester worstelde, maar won dus wel van staartploeg Norwich. En als mooie bijvangst zag Leicester concurrent Arsenal de dag erna verliezen van Manchester United.

Iets lager op de ranglijst verloor het Southampton van Ronald Koeman van het Chelsea van Guus Hiddink (1-2). Southampton kwam in de eerste helft op voorsprong via Shane Long. In de wetenschap dat de ploeg de afgelopen zes wedstrijden geen tegendoelpunt had gehad, leek Chelsea voor een onmogelijke opgave te staan. Maar in de tweede helft verkeek doelman Ben Forster zich op een voorzet van Cesc Fabregas die in het doel belandde. Kort voor tijd kopte Branislav Ivanovic de 1-2 binnen. Door de nederlaag raakt Southampton achterop in de strijd om Europees voetbal. De club staat zevende. Chelsea heeft vier punten minder en staat elfde. (NRC)