Louis van Gaal is ‘man of the match’ met schwalbe

Mensen op Twitter weten wel raad met de beelden van de oefenmeester.

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto Oli Scarff / AFP

Hij staat bekend om zijn uitspraken als “we are running after the facts” en “i did always the lights out”, maar er is meer. Van Gaal zijn acteerkunsten. Was er de befaamde karatetrap tijdens de finale van de Champions League tussen Ajax en AC Milan in 1995, doet de oefenmeester nu een schwalbe na.

Zijn club heeft zondagmiddag tijdens de kraker tegen Arsenal een voorsprong en het publiek vermaakt zich. Als de United-coach gezien denkt te hebben dat Arsenal-speler Alexis Sánchez een schwalbe maakt, valt er ook genoeg te zien aan de zijlijn. Van Gaal gaat verhaal halen bij de vierde official en doet de schwalbe “even” na. De oefenmeester verheft zijn stem, zwaait wat met zijn handen en gaat neer. Het stadion ontploft evenals social media.

Op Twitter wordt de coach geprezen om zijn acteerprestaties waarvoor hij volgens sommige twitteraars een Oscar zou moeten ontvangen. Hij wordt de “man of the match” genoemd en mensen gaan vanachter hun computer al snel aan de slag met de beelden. De oefenmeester vecht met beren, ligt op bed en kijkt naar een paaldanseres.

Twitter avatar Afc1stluv 〽Ö11 Goonerette⚽✌ Who said “Van Gaal is boring?”
😂😂😂 https://t.co/U78n2mV0r9
Twitter avatar theunitedmanc theunitedmanc I was alive when Louis van Gaal got off his seat https://t.co/gNQotm89sp
Twitter avatar ConArtCritic Susie Underwood And the Oscar goes to Louis Van Gaal!!! Sorry Leo https://t.co/VRVwV925uP

Emotie

Kort na de wedstrijd gaf Van Gaal uitleg bij het stukje toneel dat hij opvoerde. “Ik was vandaag iets te emotioneel, het had niet mogen gebeuren.” Na afloop van de wedstrijd heeft de oefenmeester zijn excuses gemaakt aan de scheidsrechter, de grensrechter en de vierde official. Volgens Van Gaal heeft hij niet vaak van dit soort uitspattingen en zit hij normaal altijd keurig op de bank. Altijd, behalve dan dat moment in 1995: