Manchester wint van Arsenal dankzij Rashford

Van Gaal zorgde eigenhandig ook voor vermaak, door langs de lijn bij de official een schwalbe na te doen.

Rashford scoorde twee keer in slechts drie minuten tijd. Foto Oli Scarff / AFP

Manchester United heeft zondagmiddag in de Premier League met 3-2 gewonnen van Arsenal. De 18-jarige spits Marcus Rashford, die donderdag bij zijn debuut tegen FC Midtjylland (5-1) ook al twee goals maakte, scoorde tegen Arsenal ook twee keer.

De ploeg onder leiding van Louis van Gaal wist na een half uur spelen het verschil te maken met de 1-0 van Rashford. Hij schoot hoog langs de doelman Petr Cech en binnen drie minuten was het weer raak. De 18-jarige Rashford wist de bal binnen te koppen na een voorzet van Jesse Lingard.

Kort voor rust scoorde Danny Welbeck voor Arsenal, maar na de hervatting was het Ander Herrera die de 3-1 maakte. Een voorzet van Rashford werd door de Spanjaard via verdediger Laurent Koscielny binnengeschoten. Mesut Özil bracht de spanning nog terug, maar ondanks veel tumult bleef het 3-2. Arsenal komt door de nederlaag op vijf punten achterstand van koploper Leicester. (ANP)

‘Man of the match’

Van Gaal zorgde eigenhandig nog wel voor vermaak, door langs de lijn bij de vierde official een schwalbe na te doen. Op Twitter wordt de coach geprezen om zijn acteerprestaties waarvoor hij volgens sommige twitteraars een Oscar zou moeten ontvangen.

Southampton-Chelsea, Koeman-Hiddink

Het Southampton van Ronald Koeman verloor zaterdag van het Chelsea van Guus Hiddink (1-2). Southampton kwam in de eerste helft op voorsprong via Shane Long. In de wetenschap dat de ploeg de afgelopen zes wedstrijden geen tegendoelpunt had gehad leek Chelsea voor een onmogelijke opgave te staan.

Maar in de tweede helft verkeek doelman Ben Forster zich op een voorzet van Cesc Fabregas die in het doel belandde. Kort voor tijd kopte Branislav Ivanovic de 1-2 binnen. Door de nederlaag raakt Southampton achterop in de strijd om Europees voetbal. De club staat zevende. Chelsea heeft vier punten minder en staat elfde.